Bieren
Home  /  Bieren

Café Centraal ♥ Oostrozebeke

Café Centraal houdt van Oostrozebeke, zijn Platsepissers en zijn Ginstepoepers. Inwoners van de St.-Amandsparochie (centrum) mogen zich de naam van Platsepisser toe-eigenen, inwoners van de St.-Jozefsparochie (De Ginste) gaan als Ginstepoepers door het leven. De Mandel is daarbij een belangrijke geografische scheidingslijn. Deze geuzennamen die worden gedragen met trots zijn tevens de namen van onze twee huisbiertjes: een blonde Platsepisser (6,5%) en een bruine Ginstepoeper (6,5%). Het etiket is van de hand van Wouter Rogge.

Café Centraal ♥ West-Vlaanderen

Het zou zo van op de scheurkalender kunnen komen, maar het was mijn grootmoeder die het me toevertrouwde: “waar het leven je ook brengt, vergeet nooit waar je vandaan komt”.  Met enige West-Vlaamse trots vind je op onze bierkaart verschillende West-Vlaamse streekbieren. We begeleiden je graag bij je keuze!

Café Centraal ♥ Roodbruin

De West-Vlaamse roodbruine bieren worden gebrouwen met eerbied voor onze eeuwenoude West-Vlaamse brouwtraditie. Het resultaat: een bier van gemengde gisting met een roodbruine kleur, een zoetzure smaak en een licht vineus karakter. Dorstlessend, lekker én echt iets van bij ons! Kortom, de roodbruine bieren verdienen onze hartverwarmende liefde.

Vijf West-Vlaamse brouwerijen bereiden nog steeds volgens de typische methode hun roodbruin bier. Wil je ze beter leren kennen? Op onze bierkaart kan je alvast Petrus Roodbruin, Duchesse de Bourgogne, Rodenbach Classic, Vanderghinste Roodbruin en Ichtegem’s Grand Cru terugvinden.